Przepis na Sajgonki

, 0 Comments


Składniki

9-12 placków papieru ryżowego
kilka kapeluszy grzybów mun
średnia marchew
20 dag mielonego mięsa
50 g makaronu ryżowego
kilka kiełków fasoli mung
cebula
3 liście kapusty pekińskiej
jajko
łyżka sosu sojowego ciemnego
łyżeczka "jarzynki"
pieprz do smaku
olej do smażenia


Etapy przygotowania

Grzyby i kiełki pokroić w krótkie paski, cebulę w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach a kapustę poszatkować. Makaron ryżowy zamoczyć we wrzątku. Po 3 minutach odcedzić i pokroić w 2cm nitki. W misce wymieszać mięso, marchew, cebulę, kiełki, grzyby, makaron, jajko, przyprawić i wymieszać. Kolejno moczyć kilka sekund placki papieru ryżowego w letniej wodzie, osączyć i rozłożyć na desce. Na placek nałożyć nadzienie i zwijać ja krokiety. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.


Smacznego :D

0 komentarze:

Follow @templatesyard